Свет

Москва разгледува дополнителни мерки против Западот

Москва разгледува дополнителни мерки против Западот

Москва работи на потенцијални дополнителни контрамерки во случај западните земји да и воведат нови санкции, соопштија денеска руските официјални лица.

„Разгледуваме неколку опции. Повеќе пати нагласивме дека Русија не е заговорник на реториката санкции, како што и не е и онаа која ги покрена. Но, во случај ако нашите партнери продолжат со нконструктивноста, па дури и деструктивната пракса, ќе бидеме приморани да воведеме дополнителни контрамерки“, изјави Димитриј Песков, портпарол на претседателот Владимир Путин.