Магазин

Мозаик велигденски јајца

Мозаик велигденски јајца

Со малку вештина, прецизна рака, фантазија и креативност, направете од велигденските јајца мали уметнички дела.

Влучете ги и децата во оваа креативна декорација.

mozaic 2

Сварете ги јајцата, некои од нив бојадисајте ги во неколку различни бои, а другите оставете ги бели.

На бојадисаните варени јајца искршете ја луспата, отстранете ја и иситнете ја за да добиете мали парченца за креирање на мозаик.

Со помош на течно лепило редете ги парченцата од луспите декорирајќи ги небојадисаните јајца.

jajca-12

15.1-neverojatno-kreativni-idei-za-dekoracija-na-veligdenskite-jajca-www.kafepauza.mk_-180x180

mozaik-3-600x330