Македонија

Можностите за инвестирање во Македонија претставени во Њујорк

Можностите за инвестирање во Македонија претставени во Њујорк

Владина делегација, предводена од вицепремиерот задолжен за економски прашања Владимир Пешевски, денеска учествува на бизнис форум во Њујорк.

Бизнис форумот е организиран во соработка со магазинот Форбс и претставува одлична можност за претставување на условите за инвестирање и водење бизнис во Република Македонија, соопштија од кабинетот на вицепремиерот Пешевски.

Во состав на владината делегација се и министерот без ресор задолжен за привлекување странски инвестиции Веле Самак и директорот на Дирекцијата за ТИРЗ Виктор Мизо.

фото: Курир