вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 2

Можност за парно греење и за неприклучените згради во Хиподром и Триангла

Зградите во населбите Хиподром и Триангла во општина Гази Баба коишто не се приклучени на парно греење да можат да ја користат инсталираната топлинска енергија.

парно

Поврзани вести

За оваа можност денеска разговараа градоначалникот на Гази Баба Тони Трајковски директорот на ЕЛЕМ Енергетика Марјан Милошевски и претседателите на  заедниците на станари од Хиподром и Триангла од зградите.

Општината и ЕЛЕМ  Енергетика ќе направат проектирање и довод на топлинската енергија до зградите и становите, со што во голема мера би  се подобрило затоплувањето на становите. Ваквиот начин на затоплување би влијаел на подобрување на еколошката  состојба во овие населени места, соопшти општина Гази Баба.

Најчитани вести