Спорт

Му предвидуваа блескава фудбалска иднина – сега продава правосмукалки

Му предвидуваа блескава фудбалска иднина – сега продава правосмукалки
Некогаш беше "новиот Пеле" - сега продава правосмукалки

Фреди Аду во 2003 година стана најмладиот професионален спортист во историјата на САД, откако потпиша договор со Ди-Си Јунајтед на 14-годишна возраст.

12 години подоцна, плановите не се остварија и по слабите настапи за Бенфика, кариерата на Аду тргна по надолна линија.

Следуваа трансфери во Ризеспор, Палосеура и Тампа Беј Раудис, за сега да продава правосмукалки на Твитер.