Македонија

Му репетирале пиштол додека чекал автобус

Му репетирале пиштол додека чекал автобус

Во 12 часот и 45 минути во близина на угостителскиот објект „Алинеја“, вчера додека Џ.Ф. од Кондово чекал на автобуската постојка заедно со неговата сопруга, му се случил вистински хорор.

Во еден момент додека тој си стоел со сопругата, застанале две возила од кои излегле шест лица кои имале безбол палки, а едниот од нив имал пиштол во раката. Насилниците започнале да му се закануваат и да го навредуваат, а откако истиот го репетирал пиштолот и го вперил кон Џ.Ф., истиот успеал да избега.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на насилниците.