Македонија

Муцунски: Со предлог-законот за владино рекламирање се покажува силната посветеност на евроатланската агенда

Муцунски: Со предлог-законот за владино рекламирање се покажува силната посветеност на евроатланската агенда

Со предлог-законот се покажува дека Владата е силно посветена на евроатланската агенда, а од друга страна покажуваме висок степен на транстпарентност, изјави за ТВ Нова заменик-министерот за информатичко општество и администрација Тимчо Муцунски.

Во оваа фаза се дебатира за да се дојде до еден автохтон европски модел. Очекуваме висок степен на конструктивност и во дух на соработка да го донесеме овој закон, изјави Муцунски.

Изготвуваме закон за кој примарна цел е јавниот интерес, вели заменик министерот за информатичко општество и администрација Тимчо Муцунски.

Примарна цел е јавниот интерес. Ние поддржуваме дебата и оставаме простор за сугестии и забелешки и сакаме заеднички конструктивен да дојдеме до квалитетен закон, изјави Муцунски.

Според него, со предлог-законот се покажува дека Владата е силно посветена на евроатланската агенда, а од друга страна покажуваме висок степен на транстпарентност.

Во оваа фаза се дебатира за да се дојде до еден автохтон европски модел. Очекуваме висок степен на конструктивност и во дух на соработка да го донесеме овој закон, изјави Муцунски.