Македонија,Балкан

Муџахедин кој изработувал бомби уапсен во Албанија

Муџахедин кој изработувал бомби уапсен во Албанија

Албанската полиција го упасила Или Зала, за кој се верува дека изработувал бомби. Се претпоставува дека неговите бомби биле поставувани во низата експлозии кои биле регистрирани во последен период во автомобили и куќи.

Тој бил поврзан со групата муџахедини која упатувала млади Албанци на боиштата во Сирија, а бил вмешан и во трговија со дрога.