четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 47

Мултинационалност за сите, но не важи за Албанците

Фотографија од членска карта за градската библиотека во Струга, објавена на порталот Охрид24, ги разбранува социјалните мрежи.

членски-Струга-520x370

Последни вести

Двојазичноста е неминовност која очигледно важи само за Македонците. Мултинационалноста, исто така, важи за сите освен за Албанците. Кога се во прашање Албанците, за нив постои само албанскиот јазик и неговото латинично писмо, пишува „Република“

Фотографија од членска карта за градската библиотека во Струга, објавена на порталот Охрид24, ги разбранува социјалните мрежи.

Професорката Билјана Ванковска која ја сподели фотографијата на својот профил напиша:

„Членска карта за Градската библиотека во Струга! Сега се прашувам какви ли книги има таа библиотека?“

Каде е изгубен македонскиот јазик, прашуваат корисниците на социјалните мрежи.

Најчитани вести