четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 59

„Музеј на ВМРО за Штип и штипско (1893-1934)“ ќе се отвори во Ново Село

На свеченото отворање на Музејот ќе присуствува и министерката за култура Елизабета Канческа- Милевска.

muzejk

Последни вести

Во штипско Ново Село, денеска свечено ќе биде отворен „Музејот на ВМРО за Штип и штипско (1893-1934)“.

На свеченото отворање на Музејот ќе присуствува и министерката за култура Елизабета Канческа- Милевска.

Музејот е сместен во куќата на старото семејството Андонови, која е типичен пример на стара македонска архитектура која во изминатиот период беше целосно реконструирана.

Најчитани вести