Македонија

МВР: Дефектот отстранет, линијата 192 продолжува со работа

МВР: Дефектот отстранет, линијата 192 продолжува со работа

Проблемот со телефонската линија 192 е отстранет, па сите граѓани ќе можат без никаков проблем да ја користат за пријавување, информираат од Министерството за внатрешни работи.

Претходно, поради технички проблеми беше затворена оваа линија, па сите повици се реализираа преку бројот 195.