Македонија

МВР поднесе пријава за тепачот кој нападна граѓанин со транспарент на скопскиот маратон

МВР поднесе пријава за тепачот кој нападна граѓанин со транспарент на скопскиот маратон

Министерството за внатрешни работи поднесе прекршочна пријава за физички напад против С.С. кој во неделата, 8 мај, за време на одржувањето на скопскиот маратон нападнал граѓанин кој држел транспарент „Трчај како да ја носиш веста дека Грујо е во затвор!“. Извршен е разговор со С.С. во присуство на адвокат и против него е поднесена прекршочна пријава.

download (2)