Македонија

МВР: Преземаме акција за разбивање на вооружената група, останете мирни

МВР: Преземаме акција за разбивање на вооружената група, останете мирни

МВР презема мерки за разбивање на вооружена група во кумановската „Дива населба“, изјави портпаролот на МВР Иво Котевски.

Акцијата,  се одвива по претходно добиени оперативни сознанија дека во тој дел од градот има вооружена група.

Од МВР апелираат граѓаните да останат мирни.