Магазин

На 127 години почина најстариот жител на светот

На 127 години почина најстариот жител на светот

Мексиканката Леандра Бесера, која важеше за настариот жител на светот, починала на својата 127-ма година.

Властите не ја прецизирале причината за нејзината смрт.

Нејзиниот внук, Самуел Алвеар (70) изјавил дека Леандра едноставно престанала да дише и додал дека пред неколку месеци имала проблеми со белите дробови.

Леандра е родена на 31 август 1887 година во северозападната мексиканска држава Тамаулипас, а како што соопштија мексиканските власти, починала во четвртокот во својот дом во Сапопану.

Имено, Леандра ги надживеала своите пет деца, а до 2011 година имала 161 потомок.

За нејзиниот 127 роденден ја запрашале која е тајната на долгиот живот, а старицата одговорила дека вистината лежи во три работи: здрава исхрана, квалитетен сон и фактот дека никогаш не се омажила.