сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

На „Ало докторе“ 1.292 јавувања за седум дена

132935707

Последни вести

За една недела 1.292   повици на телефонската линија за медицински совет „Ало докторе!“. Од 15 септември 2014 година до вчера на 02/15 123 се јавиле вкупно 85.213 граѓани.

Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на различни симптоми на нарушување на здравјето.

Дваесет и пет доктори  вкупно се достапни за медицински совет, а повиците се од граѓани од сите градови на Македонија.

Јавувањата се за широк спектар на најразлична симптоматологија, најчесто за покачен крвен притисок, главоболки, сезонски настинки,  симптомна болка, покачена телесна температура и совети поврзани со хронични болести.

На сите оние лица кои побарале медицински совет на телефонската линија им е дадена здравствена помош со совет и соодветна симптоматска  терапија.

Најчитани вести