понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 29

На „Ало докторе“ совет побарале 1.028 граѓани

Изминатата недела на телефонската линија „Ало докторе“ медицински совет побарале 1.028 граѓани.

za-devet-meseci-na-linijata-alo-doktore-sovet-pobarale-recisi-40-000-lica

Поврзани вести

Изминатата недела на телефонската линија „Ало докторе“ медицински совет побарале 1.028 граѓани. Најчесто граѓаните барале совет за проблеми со респираторните органи, покачена телесна температура, настинки и кашлици предизивикани од ладното време.

На „Ало докторе“ совет побарале 1.028 граѓани

На „Ало докторе“ совет побарале 1.028 граѓани

Линијата е достапна секој ден 24 часа и на неа 25 доктори се достапни за медицински совет. Целта е да им се овозможи на граѓаните непосредна медицинска консутлација во моментот на појава на различни симптоми на нарушување на здравјето.

Од почетокот на отворање на линијата 02/15 123 досега на оваа линија медицински совет побарале 6.6427 лица.

Најчитани вести