Магазин

На детето што доби дрес од Меси животот му се претвори во кошмар

На детето што доби дрес од Меси животот му се претвори во кошмар

Кон крајот на јануари оваа година се прошири приказна за момче, кое на себе имаше импровизиран дрес на аргентинската репрезентација, изработен од пластични кеси, а на грбот со фломастер беше напишано името на волшебниот „Гаучос“ и бројот десет.

Петгодишниот Муртези Ахмади, кој живее во провинцијата Газа во источен Авганистан стана ѕвезда на социјалните мрежи, а набрзо се огласи и самиот Меси кој му го оствари најголемиот сон на момчето, му подари оригиналниот дрес.

Сепак, како што јави „Инденпендет“, ситуацијата се искомплицирала. Родителите на момчето се уплашени дека нивниот син може да биде киднапиран.

– Пред неколку дена добивме повик од мафијаш, кој живее во нашиот крај. Тој е сигурен дека мојот син покрај дресот добил и пари. Сега сака од нас да му ги предадеме, раскажа таткото.

Семејството одлучи момчето да го повлече од провинцијата Газа на некое време со оглед на тоа дека нивниот крај е познат по чести киднапирања.