Политика

Коџобашиев: На граѓаните им требаат одговорни политичари кои што работат за народот

Коџобашиев: На граѓаните им требаат одговорни политичари кои што работат за народот
На вечерашниот митинг кој се одржува во Велес, пред своите сограѓани се обрати кандидатот за пратеник Ѓорѓи Коџобашиев.

Коџобашиев ја претстави програмата на ВМРО-ДПМНЕ и посочи дека проектите кои што се наоѓаат во програмата се производ на континуираните средби со граѓаните односно во програмата „Реално“ се наоѓаат барањата  на граѓаните. Тој рече дека новата програма на ВМРО-ДПМНЕ значи подобар и поквалитетен живот на сите граѓани на Република Македонија.

Коџобашиев ги повика велешани на 11 декември масовно да излезат и да покажат дека Македонците немаат резервна држава и дека ќе ја бранат од било кого.

Исто така, нагласи дека на граѓаните им требаат одговорни политичари кои што работат за народот, а не луѓе кои што се пазарат со националните интереси на државата и креираат хаос само за да дојдат на власт.