среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 50

На грчките острови пристигнале повеќе од 250 нови мигранти и бегалци

Бројот на мигранти и бегалци е поголем за 15 проценти од вкупниот број на жители на Митилена.

бегалци

Последни вести

Во Митилена на Лезбос денеска пристигнале 90 нови бегалци, со што вкупниот број на мигранти на островот достигна пет илјади лица.

Бројот на мигранти и бегалци е поголем за 15 проценти од вкупниот број на жители на Митилена.

Инаку на Лезбос денеска пристигале вкупно 175 нови бегалци и мигранти, на Лимнос 88, додека на Самос не е регистриран ниту еден.

Најчитани вести