Магазин

На ќерките на Обама тешко им паѓа заминувањето од Белата куќа

На ќерките на Обама тешко им паѓа заминувањето од Белата куќа
President Barack Obama, First Lady Michelle Obama, and their daughters, Sasha and Malia, sit for a family portrait in the Oval Office, Dec. 11, 2011. (Official White House Photo by Pete Souza)This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.Ê

Првата дама на САД, Мишел Обама се појави во улога на помошник водител на телевизиското шоу на Елен де Џенерис. Таму таа говореше за тоа колку тешко ќе им биде на нејзините две ќерки да ја напуштат на Белата куќа, каде што практично израснале.

– Девојчињата велат дека се подготовени да се збогуваат со Белата куќа, но реално, тешко е да го напуштиш местото на кое си израснал, изјави Мишел Обама.

Првата дама рече и дека на нејзиното семејство ќе му недостига целиот тамошен персонал, кој помогнал за израснувањето на 18-годишната Малија и 15-годишната Саша. Таа додаде и дека заедно со Барак ги насочувале своите деца да ги запомнат моментите во коишто уживале и тие и целото семејство.