Балкан

На Лезбос 48 нови бегалци и мигранти

На Лезбос 48 нови бегалци и мигранти

Како што јави дописникот на МИА од Атина, на Хиос и Самос не се регистрирани нови пристигнувања.

На островите во северниот дел на Егејското море денеска има вкупно 11.299 мигранти и бегалци, кои имаат поднесено барања за азил што се уште не се разгледани.