Македонија,Крими хроника

На обвинителна клупа демонстрантите за „Монструм“

На обвинителна клупа демонстрантите за „Монструм“

На обвинителната клупа во Кривичниот суд денеска ќе седнат осум демонстранти кои дивееја во Скопје на протестите поради пресудата во случајот Монструм.

На А.Р., М.Б., Р.В.,А.А.,Е.И., И.М., Р.Б., и Ф.З. ќе им се суди за учество во толпа што ќе изврши кривично дело.

Имено

Во протестите беа повредени триесетина полицајци и десетина граѓани.