Балкан

На планината Влашиќ во БиХ регистрирани над 80 сантиметри снег

На планината Влашиќ во БиХ регистрирани над 80 сантиметри снег

На планината Влашиќ од синоќа не престанува да паѓа снег, а висината на снежната покривка моментално е над 80 сантиметри, јавија босанските медиуми.

На Влашиќ од синоќа нема ниту струја, а хотелите и останатите објекти со електрична енергија се напојуваат со помош на агрегати, а сопствениците самите се снаоѓаат за чистење на приодите.

Проблем се и недоволно исчистените патишта, бидејќи целата механизација е префрлена на поплавените подрачја.