Магазин

На Рокфелер му е пресадено срце по шести пат

На Рокфелер му е пресадено срце по шести пат

На милјардерот Дејвид Рокфлер (99), еден од најбогатите луѓе на светот успешно му е извршена шестата трансплантација на срце во последните четири децении, така што сметајќи го и неговото родено, сега тој го користи седмото срце.

Врвен тим на хирурзи оперативниот зафат го извршуваше седум часа, но но во болница, како што е вообичаено, туку во неговата главна резиденција на семејниот имот во близина на Њујорк.

– Чувстувам дека живеам со обновена енергија по шестата трансплантација. Секој пат кога ќе добијам ново срце, како животот да ми поминува низ телото. Треба да сакаш и да водиш едноставен живот, да играш со децата, да уживаш во она што го имаш и да поминуваш време со добрите, верни пријатели – изјави милијардерот.