Магазин

На Саемот на книгата ќе се престават над 70 издавачи

На Саемот на книгата ќе се престават над 70 издавачи

На претстојниот 27. Саем на книгата што ќе се одржува од 5 до 11 мај, ќе се претстават повеќе од 70 издавачи. Организаторите најавуваат новитети, промоции, дружења со автори и наслови кои публиката ги сака и бара. Предвидена е, како што соопштија, најголема понуда досега.

На манифестацијата, чиј број на посетители се движи околу 40.000, покрај најпознатите домашни, ќе учествуваат и издавачи од регионот (Косово, Албанија, Србија), како и од Европа (Шведска, Италија).