Секс

На што најчесто се жалат партнерите кога говорат за сексот во бракот

На што најчесто се жалат партнерите кога говорат за сексот во бракот

Сексот во бракот не е лош. Тој не постои. На овој начин оние поциничните ги опишуваат случувањата во брачната постeла. Дека делумно се во право, потврдуваат и фактите дека пред да стапат во брак двојките имаат секс и до 4 пати неделно, но по три години заеднички живот треба да бидат среќни ако водат љубов еднаш неделно.

Сепак, не е се толку црно. Иако се губи на квантитет, се добива на квалитет, но само ако двојките отворено разговараат за проблемите и надвор од постелата, затоа што често лошиот секс е само последица на незадоволителниот однос. Брачните терапевти откриваат на што најчесто се жалат партнерите кога станува збор за сексуланиот живот, но и за тоа како да ги надминат проблемите.

Исцрпеност

Кога таа вели дека е уморна и дека ја боли главата, понекогаш бара изговор, но најчесто ја говори вистината. По напорниот ден на работа, жената мора да подготви ручек, да ги заврши домашните обврски, да ги смири децата, па уште другиот ден пак да стане прва. За тоа се потребни натчовечки способности, па логично е да нема сила за секс. Но, добрата вест е дека во браковите каде домашните работи и грижата за децата се подеднакво распределени, жените ретко велат „немој вечерва“.

Рутина

Експертите имаат различни процени за тоа колку точно трае страста во врската, но се сложуваат дека рокот е ограничен. Тоа, сепак не значи дека треба да и се предадете на рутината затоа што тогаш сигурно нема да имате порив постојано за истата храна. Потребно е само малку фантазија, труд и желба за да го зачините „оброкот“ за повторно да уживате во него, тврдат брачните терапевти. Дали ќе купите секси долна облека, ќе го измасирате партнерот, ќе му подготвите романтична вечера, зависи само од вас.

Разнишана интимност по неверството

Не е реткост…