вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 46

На терен се екипите за проценка на штетите од поплавите

По извршената проценка средствата ќе бидат префрлени на граѓаните, а наскоро ќе почне и исплатата на еднократната парична помош за семејствата кои загубија некој член.

cresevo-poplava

Последни вести

Екипите кои се задолжени да направат проценка на оштетените куќи, кои настрадаа во страшното невреме кое го зафати скопскиот регион во саботата веќе се на терен и вршат попис на штетите.
Формирана e комисија за проценка на штетите која уште од вчера е на терен.
По извршената проценка средствата ќе бидат префрлени на граѓаните, а наскоро ќе почне и исплатата на еднократната парична помош за семејствата кои загубија некој член.

Најчитани вести