Македонија,Крими хроника

Националистички графити на споменици во Гостивар

Националистички графити на споменици во Гостивар

Вчера, во градскиот парк во Гостивар, на споменикот на загинатите борци од НОБ и на влезната врата од спортската сала во Гостивар, биле испишани графити „Ilirida shqipri etnike“, „Ilirida kastriotet“, „Gaxi Faton Isen Vulnet“ и „UQK“.

Извршен е увид и се преземаат мерки за откривање на сторителите.