четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Над 1.200 граѓани побарале совет на линијата Ало Докторе!

Во текот на изминатата недела на телефонската линија за медицински совет Ало докторе! се јавиле вкупно 1.272 граѓани.

za-devet-meseci-na-linijata-alo-doktore-sovet-pobarale-recisi-40-000-lica

Поврзани вести

Во текот на изминатата  недела  на телефонската линија за медицински совет Ало докторе! се јавиле вкупно 1.272 граѓани.

Од 15.09.2014 година  од  кога започна да работи телефонската линија за медицински совет  Ало докторе! вкупно се јавиле  72.062 граѓани.

Линијата е достапна секој ден  24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на различни симптоми на нарушување на здравјето.

За медицински совет се достапни вкупно 25  доктори. Повиците   се  од граѓани од сите градови на Македонија.

Јавувањата  се  за широк спектар на најразлична симптоматологија, најчесто   за  респираторни симптоми, покачен крвен притисок,  покачена телесна температура, вирози  и кашлици  од  ниските температури .

На сите оние лица кои  побараа  медицински совет   на телефонската линија  АЛО ДОКТОРЕ ! им е дадена   здравствена  помош  со  совет и соодветна симптоматска  терапија.

Најчитани вести