четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Над 10 илјади повици на телефонската линија Ало докторе

alo-doktore1

Последни вести

Вкупно 10.303  повици  на телефонската линија Ало докторе, откако започна да функционира оваа програма.

Во  изминативе два дена имаше 355 јавувања.

Дваесет и двајца  доктори се достапни за здравствен совет, а јавувањата се од граѓани од  сите градови на  Македонија .

На сите лица кои се јавија на телефонската линија  Ало докторе!, им е дадена медицинска помош преку здравствен совет и соодветна симптоматска терапија.

Најчесто јавувањата се за медицинска помош  со најразлична  симптоматологија ,кардиоваскуларни и респираторни симптоми, граѓани кои бараат психијатриски совет,  проблеми со покачена телесна температура, кашлица , настинки  и симптомна болка.

Секој ден од 18 до 22 часот во кол центарот Ало докторе за медицински совет се дежурни и достапни за здравствен  совет директорите на јавните здравствени установи.

Денес  од 18 до 22 часот ќе биде  дежурен др.Милан Ристевски,  директор на Институтот за радиотерапија и онкологија, а утре на 21.11.2014 година др.Славица Шубеска Страткова од Клиниката за ендокринологија.

Најчитани вести