Свет

Над 100 лица убиени во напади на три села во Нигерија

Над 100 лица убиени во напади на три села во Нигерија

Над 100 лица се убиени во напад на три села во централна Нигерија, соопштиле локалните власти.

Се’ уште не е познато верското и политичко убедување на овие вооружени напаѓачи.

Нигерија е земја во која споровите околу земјата, религијата и етничката припадност често прераснуваат во насилство.

Според соопштението на нигериската полиција, зад овој напад највеорјатно стојат припадниц на сточарскиот народ Фулани.