Македонија

Над 18.000 граѓани само во Скопје излегоа да дадат поддршка за полицијата

Над 18.000 граѓани само во Скопје излегоа да дадат поддршка за полицијата

Над 18 илјади граѓани само во Скопје вчера излегоа да и дадат поддршка на полицијата.  Граѓаните се заблагодарија за патриотизмот на полицијата, за нивната професионалност и непоколебливост во одбрана на државата, на животите на граѓаните и на мирот и соживотот, како и воспоставување на ред и владеење на законите.

mars policija

За многу кратко време огромен број на граѓани се собираа на плоштадите низ Македонија. Во Скопје има собири на три места, Општина Гази Баба (плоштад “Филип II”) Општина Кисела Вода (просторот “Кај Злате”) и Општина Ѓорче Петров (плоштад “Делфина”)

mars policija2

150011263857 71134550231054

250011259021 71134542897722