вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 39

Над 300 службеници обучени преку проект финансиран од Норвешка

Преку проектот беа реализирани специјализирани обуки за повеќе од 300 државни службеници во над 30 институции, кои се членови на работните групи за спроведување на Националната програма за усвојување на правото на ЕУ.

Последни вести

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Арбр Адеми и амбасадорот на Кралството Норвешка Арне Бјорнстад ќе присуствуваат на завршниот настан на проектот „Одржлив систем за ЕУ обуки“.

Преку проектот беа реализирани специјализирани обуки за повеќе од 300 државни службеници во над 30 институции, кои се членови на работните групи за спроведување на Националната програма за усвојување на правото на ЕУ.

Обуките беа спроведени во Скопје и Брисел со предавачи од универзитетите од Европа и од Норвешка, како и со поранешни и сегашни функционери во европските институции.

На завршниот настан предвидено е на 180 лица кои имале најдобри резултати на спроведените тестови да им бидат врачени сертификати за успешно завршена обука.

Најчитани вести