Свет

Над 4.000 патници од бриселскиот аеродром времено сместени во спортски сали

Над 4.000 патници од бриселскиот аеродром времено сместени во спортски сали

Над четири илјади патници од бриселскиот аеродром се распоредени во времени центри, односно приспособени спортски сали во соседни општини, пренесува ТАСС.

Две експлозии утрово одекнаа во салите од каде заминуваа патниците на аеродромот „Завентем“ во Брисел, еден час откако трета експлозија ја погоди метро станицата Малбек.