Свет

Над 40 тони наркотици конфискувани во Бразил

Над 40 тони наркотици конфискувани во Бразил

Во голема воена операција се откриени над 40 тони наркотици во Бразил.

Најголем дел од конфискуваната дрога е марихуана и кокаин.

Според Министерството за одбрана, ефикасноста на операцијата во текот на оваа година била повеќе од двојно повисока во однос на истиот период лани, кога Владата спроведе слична операција.