Свет

Над 50 лица го напуштиле седиштето на украинската служба за безбедност

Над 50 лица го напуштиле седиштето на украинската служба за безбедност

Над 50 лица го напуштиле локалното седиште на украинската служба за државна безбедност (СБУ) по преговорите на демонстрантите и официјалните лица.

Во соопштението се наведува дека 51 лице ја напуштило зградата без оружје и дека не е јасно дали се демонстранти или заложници.

Руската невладина агенција „Интерфакс“ подоцна јавила дека 56 лица излегле од зградата на СБУ во Лугански и дека преговорите продолжуваат за да се стави крај на „окупацијата на зградата“.

На сајтот на СБУ стоело соопштение дека демонстрантите го зазеле локалното седиште на државната безбедност во Лугански и дека го минирале и држеле 60 лица како заложници.

Но, агенцијата „Итар тас“ наведува дека нема заложници во зградата на СБУ во Лугански и просториите не се минирани.