четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Над 55.000 повици на „Ало докторе“ досега

Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на какви било симптоми на нарушување на здравјето.

alo

Поврзани вести

На телефонската линија 02/15 123 за медицински совет „Ало докторе“ изминатата недела се регистрирани 1.280 повици. Од воведувањето на линијата во септември минатата година досега имало  55.313 повици, соопшти Здравствен дом Скопје.

Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на какви било симптоми на нарушување на здравјето.

Дваесет и пет доктори се достапни за медицински совет за јавувањата кои се од граѓани од сите градови на Македонија.

Јавувањата се за широк спектар на најразлична симптоматологија, најчесто за кардиоваскуларни и респираторни симптоми, главоболки, зголемена телесна температура, стомачен вирус и симптомна болка.

На сите оние лица кои побарале медицински совет на телефонската линија „Ало докторе“ им е дадена здравствена помош со совет и соодветна симптоматска терапија.

Најчитани вести