Македонија

Над 60.000 Македонци упатија силна порака: Крај на кризата, избори на 5 јуни (ФОТО)

Над 60.000 Македонци упатија силна порака: Крај на кризата, избори на 5 јуни (ФОТО)

Најмалку 60.000 граѓани, обединети на вчерашниот голем народен собир на Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ) порачаа дека е доста од црни сценарија, насилство, пролонгирање на изборите и продлабочување на кризата.

gdom1-1 (2) gdom2-1 nova-p-2 gdom-sobranie7 gdom1-1 (1)

ГДОМ на вчерашниот народен собир кој беше најмасовен до сега и броеше околу 60.000 граѓани, успеа да ги сплоти Македонците под една иста цел: крај на кризата и избори на 5 јуни.

gdom-naslovna-sobir-1 g1-768x441 b9-768x364 g4 11111111111