Свет

Над 700.000 бегалци годинава пристигнале во Европа преку Медитеранот

Над 700.000 бегалци годинава пристигнале во Европа преку Медитеранот

Високиот комесаријат на ОН за бегалци денес соопшти дека над 700 илјади бегалци годинава пристигнале во Европа преку Средоземно Море, а над 3.210 загинале или исчезнале.

Од почетокот на годината 705.200 бегалци и мигранти го минале Средоземно Море, а 562.355 од нив пристигнале во Грција, додека 140. 000 во Италија, прецизира организацијата.