четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 0

Надградба на системот за наплата на ЕВН Македонија

Последни вести

Со цел подобрување на квалитетот на услугите кон корисниците, ЕВН Македонија планира надградба и одржување на постоечкиот систем за наплата.
За оваа цел ќе се искористи пeриодот од 28 април 2016 година, (четврток), од 15:30 до 3-ти  мај 2016 година, (вторник), до 07:30, кога фреквенцијата на наплатните пунктови на ЕВН Македонија е намалена поради претстојните велигденски и првомајски празници.

Ги известуваме сите наши корисници, деловни партнери и надворешни соработници дека во овој период не ќе можат да ги користат електронските услуги на ЕВН, како електронското плаќање на сметките и сите други информации од центарот за односи со корисниците кои се поврзани со системот за наплата.

Плаќањето на сметките за потрошена електрична енергија како и досега ќе може да се изврши во сите банки и пошти.

На располагање останува телефонскиот броj за информации (0890 88888) во Центарот за односи со корисници каде што може да се пријават евентуални проблеми во снабдувањето со електрична енергија и барања поврзани со конкретни  услуги на ЕВН.

На сите барања и прашања евидентирани во контакт центарот ќе биде одговорено во најбрз можен рок по воспоставување на новите софтверски решенија.
Надградбата е во функција на подобрување на услугите за корисниците, што е примарна цел на ЕВН Македонија.

Најчитани вести