Македонија

Награда „26 јули“ за шестте најдобри студенти

Награда „26 јули“ за шестте најдобри студенти

Свечено врачување на наградата „26 јули“ од Фондацијата „Франк Манинг“ од Велика Британија денеска ќе се одржи во Скопје, на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.

Добитници на наградата ќе бидат шест најдобри студенти од Архитектонскиот, Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, Филозофскиот, Економскиот, Правниот факултет „Јустинијан Први“ и Факултетот за ликовни уметности за учебната 2013/2014 година.

По завршувањето на наградата ќе биде потпишан Меморандум за соработка меѓу Фондацијата „Македоника“ и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, со цел за создавање и развивање на најголема е-библиотека на универзитетски учебници на македонски јазик.