понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 64

Најчевска: Не сум Македонка, туку Земјанка – нациите се изживеана работа

Ваквиот став на Мирјана Најчевска директно го руши идентитетот на Република Македонија и сите нејзини граѓани, како и сите Македонци во светот.

najcevska 1_1_0

Последни вести

Големиот фан на СДСМ и Шарената револуција, Мирјана Најчевска целосно одлепи. Во својот пост на Фејсбук, Најчевска целосно го негира македонскиот национален идентитет со зборовите: “Не сум Македонка, туку Земјанка. Време е ние Земјаните да го дигнеме гласот против сите патриоти и патриотчиња, знамепоклоници и идолообожавачи”, пишува „Курир“.

 

Ваквиот став на Мирјана Најчевска директно го руши идентитетот на Република Македонија и сите нејзини граѓани, како и сите Македонци во светот.

најчевска

Најчевска е научнa советничка во Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ -Скопје. Професорка на постдипломските студии во Институтот – Човекови права и правна држава.

najcevska

Најчевска со години и децении прима солидна плата токму од Македонците кои толку силно ги презира.

Нејзиниот сопруг Сашко Тодоровски во времето на СДСМ беше дебело платен дипломат во Стразбур, платен од граѓаните на Македонија и под знамето на државата и народот кои сега таа со сите сили ги мрази.

najcevska-beko-4-640x360

 

Најчитани вести