Крими хроника

Најден машки труп во распаѓање

Најден машки труп во распаѓање

Машки труп во распаѓање бил најден во атарот на делчевското село Петрашевец.

Според информацијата од Итната медицинска служба во Делчево, станува збор за 90-годишниот Мирко Стоичов од делчевски Петрашевец чие тело по пријава на негов роднина, е пронајдено утрово во близина на семејната куќа, каде што живеел заедно со својата стара сопруга.

Лекарите кои беа на увид истакнуваат дека телото било во распаѓање, а смртта, најверојатно, настапила од срцев удар, а стариот на местото каде што паднал, лежел мртов повеќе од три дена, при што поради високите температури, неговото тело било во распаѓање, но и видно оштетено од животни.

Настанот го потврдија и од СВР Штип. Портпаролката Гордана Панајотова истакна дека надлежните служби извршиле увид, а според првичните информации, врз телото нема траги на насилство.