недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Најдена нафта во Македонија

nafta

Последни вести

Наскоро Македонија ќе стане земја која ќе се вброи помеѓу земјите коишто се најголеми извозници на нафта во светот.

Откако претходно беше објавено во светските економски списанија дека во Македонија се најдени два рудници на злато, денеска се појави информација дека во државава се најдени големи количества нафта.

Наоѓалиштето на нафта се наоѓа во јужниот дел на Македонија, во непосредна близина на рудникот Алшар, за кого претходно канадските научници потврдија дека располага со големи количества на златна руда.

Засега информациите не ги потврдува никој, нормално, затоа што тоа не е вистина, туку една првоаприлска шега, со која редакцијата на Нетпрес го одбележува денот на шегата, 1-ви април.

Априлилилииии!

Најчитани вести