Магазин

Најголема масовна венчавка во историјата на Рио де Жанеиро

Најголема масовна венчавка во историјата на Рио де Жанеиро

Речиси 2.000 двојки се собраа на најголемото колективно венчавање во историјата на Рио де Жанеиро, јави Би-Би-Си.

Право да се венчаат на масовната градска венчавка имаа двојките со месечни приходи помали од 1.000 долари, а матичарите ги венчаваа про боно.

Околу 12.000 гости присуствуваа на свеченоста, која беше водена од група на претседателите на општини и со благослов на еден католички свештеник.

Свеченоста наречена „Денот Да“ се одвиваше во Марацаназинхо, место посветено на големи музички и спортски настани, а присутните беа забавувани од танчерите на самба Дуду Нобре.