Магазин

Најголемиот милионер џек пот вреден 1.794.419 е освоен во Кичево

Најголемиот милионер џек пот вреден 1.794.419 е освоен во Кичево
Кичевецот Д.Д. е добитник на милионер џек пот на Државна видеолотарија на Македонија (ДВЛМ). Добивката, која е во износ од 1.794.419, е освоена во Вемакс Тобако во Кичево на 6 декември 2016. Ова е дваесет и втор милионер џек пот, и е најголемиот досега.

Добивките џек пот, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1- ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Мини џек пот добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната милионер џек пот добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 22 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 31.245.119 денари. Покрај нив, освоени се и 2.792 Мини џек пот добивка во вкупен износ од 20.894.139 денари.