понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Најкратката приказна: Со само шест збора ќе ви го скрши срцето!

Постои анегдота дека најкратката приказна ја напишал Ернест Хемингвеј. Тој пред своите пријатели тврдел дека може да напише една комплетна, смислена приказна, со само 6 збора!

poezija-630x289egve54ty5y56yhrtgew

Последни вести

Постои анегдота дека најкратката приказна ја напишал Ернест Хемингвеј. Тој пред своите пријатели тврдел дека може да напише една комплетна, смислена приказна, со само 6 збора!

Неговите пријатели се насмеале и секако не се сложиле со тоа тврдење. Сите се обложиле во 10 долари против него, тврдејќи дека тоа не е возможно.

Најкратката приказна: Со само шест збора ќе ви го скрши срцето!

Најкратката приказна: Со само шест збора ќе ви го скрши срцето!

Хемингвеј земал чисто хартиено шамивче од масата, напишал 6 збора и на сите им дал да прочитаат.

Откако ја прочитале приказната сите се сложиле дека тој бил во право.

Ова е најкратката приказна што некогаш е напишана:

Се продаваат детски чевли. Никогаш неносени.

Најчитани вести