ТОП,Македонија

Најладно во Берово, најмногу снег во Маврово

Најладно во Берово, најмногу снег во Маврово

Според Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) најстудено изутринава е во Берово каде се измерени -19 степени, -12 се измерени во Крива Паланка, -11 во Маврово, -9 во Пожаране, -8 во Куманово, Лазарополе и Ѓуриште, -7 во Виница, -6 во Крушево и Скопје Петровец, -5 во Дебар и Тополчани, -4 во Скопје, Охрид, Тетово, Штип, Прилеп и Претор, -3 во Дојран, -2 во Гевгелија, Битола, Струмица и во Демир Капија.