Секс

Најлошата грешка на жените за време на сексот која ги нервира мажите

Најлошата грешка на жените за време на сексот која ги нервира мажите

Многу жени се чувствуваат несигурно во сопствената кожа, па често бараат потврда од својот партнер дека им се секси, несфаќајки колку таквиот манијак без самодоверба негативно влијае на односот и на сексуалната желба.

Ако на партнерот често му поставувате прашања како : „Дали изгледам деболо во ова?“, „Го гледаш ли овој вишок кој се појавува кога ќе облечам фармерки?“, „Дали сум секси?“…подобро е што побрзо да престанете со тоа.

Експертите за врска, Лорел Хурс смета дека поради зачестените истакнувања на сопствените мани не правите добро ни за себе, ни за вашата врска.

„Мажите мислат дека сте секси се до оној момент додека сам ите вие не ги убедите во спротивното. Иако секој од нас поради нешто некогаш се чувствува несигурен, тоа не значи постојано да се критикувате сами себе и да се лутите ако партнерот не ги види вашите мали несовршености“, објаснува Хурс.

zaljubljeni-par-1397502159-33060

„Ако сакате вашиот однос да биде уште подобар и да трае, морате да се откажете од сопствената несигурност. И онака веќе знаете дека ве обожува дека сте му секси у дека сака да бидете со вас поради вас какви што сте. Зошто воопшто да го доведете тоа во прашање? Време е да ја кренете лавата и да поработите на самодовербата“, вели таа.

Веќе станува збор за тоа колку самодовербата е важна за успех на вашата врска, како и за здрав сексуален живот. Мажите ги возбудува кога партнерката е сигурна во себе и кога се чувствува добро во сопственото тело. Несигурноста и квалитетниот сексуален живот не одат заедно.