Свет

Најмалку 27 лица загинале во автобуска несреќа во Египет

Најмалку 27 лица загинале во автобуска несреќа во Египет

Најмалку 27 лица загинале во денешната автобуска несреќа во Египет. Според извештаите, рано утрово се судриле два автобуси.

Десетици други биле повредени, а меѓу нив има и руски државјани. Официјални лица изјавија дека телата се уште се извлекуваат, што укажува на тоа дека бројот на загинатите може да се зголеми.

Патиштата и железниците во Египет се познати како небезбедни, а Египќаните долго време се жалат дека досегашните влади не успеале да ги спроведат дури и основните заштитни мерки, што пак доведува до чести смртоносни несреќи.